Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Va fi testat întregul personal medical, iar bolnavii în formă ușoară vor fi tratați acasă

© Photo : Miroslav RotariChișinău, aprilie 2020
Chișinău, aprilie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Toți lucrătorii medicali vor fi testați la prezența virusului COVID-19. Statul va încheia contracte cu laboratoarele private, astfel încât zilnic să fie examinate 1.000 de probe.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat luni, 6 aprilie, că întregul personal medical va fi testat la prezența virusului COVID-19.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Chicu a spus în ce raioane avem cea mai complicată situație: Soroca și Ștefan Vodă

Potrivit prim-ministrului, statul va încheia contracte cu laboratoarele private care dispun de capacități tehnice, astfel încât să fie examinate câte o mie de probe pe zi.

De asemenea, autoritățile au în vedere și necesitatea de a identifica noi spații care să fie adaptate pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19. Centrul de triere de la „Moldexpo” este deja pregătit să-și înceapă activitatea, a declarat premierul.

Autoritățile mai analizează și trecerea la practica țărilor UE, conform cătreia pacienții cu COVID-19 manifestat într-o formă ușoară urmează să fie tratați la domiciliu, în autoizolare.

Măsura se impune pentru a contribui la optimizarea resurselor sistemului medical, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a făcut declarațiile după ședința comună cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greaceanîi. Inițiativele discutate în cadrul ședinței comune a primelor trei persoane în stat au fost examinate de Comisia pentru Situații Excepționale, convocată astăzi în ședință. 

Fluxul de știri
0