Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fregata "Amiralul Kasatonov" - teste finalizate la Flota de Nord a Rusiei

© Sputnik / Владимир Гальперин / Accesați arhiva multimediaFregata Amiralul Kasatonov
Fregata Amiralul Kasatonov - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Federația Rusă anunță finalizarea testelor fregatei ”Amiralul Kasatonov” la Flota de Nord.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Prima fregată în serie a proiectului 22350 ”Amiralul flotei Kasatonov” a finalizat o serie de teste la Flota de Nord și a pornit spre Marea Baltică, a declarat luni serviciul de presă al Flotei de Nord, informează RIA Novosti.

"Prima fregată de serie a proiectului 22350 ”Amiralul Flotei Kasatonov” a finalizat programul de testare la Flota de Nord. În prezent, nava se deplasează spre Marea Baltică", este precizat într-un comunicat.

Exact la țintă: Racheta de croazieră „Kalibr” a fost testată cu succes în Marea Neagră - Sputnik Moldova
Video
Exact în țintă: Racheta de croazieră „Kalibr” a fost testată cu succes în Marea Neagră
Totodată, serviciul de presă subliniază că finalizarea inițială a testelor tehnice și de stat urmau să aibă loc în Marea Albă, unde fregata s-a mutat din Marea Baltică încă în octombrie 2019.

Serviciul de presă amintește că testele fregatei au început pe 20 noiembrie 2019 și au avut loc în mai multe etape. Mai întâi de toate este vorba de sistemul de rachete care a fost testat în Marea Albă. Atunci, echipajul navei a efectuat lansarea rachete ide croazieră ”Kalibr” asupra unei ținte în apropiere de coastă și cu rachetele de croazieră Kalibr și Onyx asupra țintelor aflate în mare.

În Marea Barenț, fregata a efectuat trageri de artilerie asupra țintelor de mare și de coastă, tragerea torpilelor în ținte subacvatice și a exersat, de asemenea, interacțiunea cu navele de aviație și de sprijin.

După finalizarea întregului complex de testări de stat și semnarea certificatului de conformitate, nava va fi acceptată în dotarea Marinei Ruse. Este de așteptat ca nava să fie trecută în dotarea unei unități de nave de suprafață la Flota de Nord.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rachetele Kalibr se vor afla permanent în Marea Mediterană
După cum a anunțat anterior șeful Corporației Unite pentru construcții navale (USC) Alexei Rahmanov, acest lucru ar trebui să se întâmple în primul trimestru al anului 2020.

Proiectul 22350 ”Amiralul flotei Kasatonov” a fost proiectat de Biroul de Proiectare Nord și construit la șantierul naval ”Severnaia  Verfi” din Sankt Petersburg. Fregatele de categoria I al proiectului 22350 sunt nave de război multifuncționale capabile să lupte cu eficacitate împotriva inamicilor potențiali de pe apă, din aer și subacvatici, precum și să lovească ținte terestre și de coastă pe o distanță de peste 1.500 de kilometri.

Fluxul de știri
0