Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Exact în țintă: Racheta de croazieră „Kalibr” a fost testată cu succes în Marea Neagră

Abonare
Postul de televiziune Zvezda a publicat imagini video cu lansarea rachetelor Kalibr de pe fregata rusească “Admiral Essen”, în Marea Neagră, în cadrul unor exerciții militare de amploare.

În imaginile realizate de drone se observă cum racheta de croazieră a atins o țință aflată pe poligonul de pe țărm. Postul de televiziune Zvezda menționează că racheta a parcurs o traiectorie complexă de peste 250 de kilometri în câteva secunde.

Inițial, Kalibr a fost concepută pentru noile submarine nucleare multirol ale proiectului 885 „Yasen”. Ulterior, acestea au intrat în dotarea atât a submarinelor proiectului 636, din care face parte și submarinul “Velikyi Novgorod”, dar și în dotare altor nave militare de suprafață.

Fregatul Admiral Essen din proiectul 11356 reprezintă unatre din cele mai noi nave ale flotei rusești. Acesta a fost contruit în Kaliningrad, în uzina Yantar, aflându-se în componența Flotei Navale de la Marea Neagră din iunie 2016. Prima experiență de luptă a acestuia a fost operaținile din Siria, când a atacat pozițiile teroriștilor cu rachetele Kalibr din bazinul Mării Mediterane.

Fluxul de știri
0