Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ion Chicu: Economia este afectată, dar pensiile și plățile sociale se achită

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaLocuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu
Locuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a dat asigurări că pensiile și alocațiile sociale sunt repartizate „conform graficului”, chiar dacă Bugetul de Stat a avut venituri scăzute în această perioadă.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Economia Republicii Moldova a fost afectată și au scăzut veniturile la Buget după declararea stării de urgență din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19, potrivit prim-ministrului. 

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: După pandemie, am putea reveni la săptămâna de lucru de 6 zile

Ion Chicu și-a exprimat speranța că perioada critică nu va dura mai mult de 3-4 săptămâni. 

„Situația economică este afectată în această perioadă.Veniturile au scăzut la buget. Sperăm că situația epidemiologică se va termina în 3-4 săptămâni, astfel încât businessul să-și poată relua activitatea. Până atunci, trebuie să manifestăm răbdare, înțelegere și să respectăm măsurile restrictive”, a declarat premierul după ședința comună cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greacenîi.

Șeful Guvernului a spus că în prezent „se finalizează procesul de repartizare” a pensiilor și alocațiilor sociale și că acestea sunt achitate „conform graficului”.

Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Încă două decese din cauza coronavirusului
Reamintim că alte două decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal. Potrivit acesteia, este vorba de o pacientă de 81 de ani, care a decedat la Spitalul Clinic Republican. Femeia, originară din Căușeni, a ajuns la spital în stare gravă.

Cea de-a doua victimă este un bărbat de 78 de ani, internat pe 4 aprilie cu cardiopatie și hipertensiune arterială la Spitalul de Urgență. Numărul deceselor de COVID-19 a ajuns la 17. 

Totodată, ministrul spune că 76 de persoane, din cele 864 confirmate pozitiv, sunt în stare gravă.

Fluxul de știri
0