Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Moldova: Aproape 50 de copii diagnosticați cu COVID-19

© AFP 2024 / MARCO BERTORELLOМедработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы
Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Abonare
Informații actualizate cu referire la situația epidemiologică, dar și numărul copiilor infectați cu noul coronavirus au fost prezentate astăzi în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Aproape 50 de copii infectați cu noul coronavirus sunt internați în spitalele din Capitală. Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, 48 de copii au fost confirmați pozitiv, iar alți 14 sunt în așteptarea testelor de laborator.

Locuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu: Economia este afectată, dar pensiile și plățile sociale se achită

„La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii se află acum 12 pacienți cu suspecție de Covid-19, dintre care opt copii și patru maturi. În total confirmați avem 73 de pacienți, dintre care 48 de copii și 25 de maturi. La laborator sunt expediate opt probe, dintre care două se efectuează repetat”, a declarat Bucearschi.

Din numărul total de 894 de persoane confirmate în republică, 260 sunt din municipiul Chișinău. Sub supraveghere de către asistența primară sunt peste 13 mii 500 de persoane.

Potrivit Tatianei Bucearschi, în Chișinău sunt confirmate 216 focare, dintre care 31 sunt focare noi. Zilnic sunt monitorizați 2.496 de beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul Direcției: servicul îngrijire socială la domiciliu, serviciul personal asistență personală și serviciul social echipa mobilă.

Fluxul de știri
0