Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutor umanitar din partea Turciei: Iată ce va oferi țării noastre

© Sputnik / Miroslav RotariОфициальный визит Р. Т. Эрдогана в Кишиневе
Официальный визит  Р. Т. Эрдогана в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va primi ajutor umanitar din partea Turciei. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Șeful statului a vorbit la telefon cu liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a scris pe Facebook că a avut o discuție telefonică cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la situația legată de pandemie atât în ambele state, cât și în regiune.

Șeful statului susține că, în curând, țara noastră va primi ajutor umanitar din partea Turiciei, care va contribui la combaterea COVID-19. Este vorba despre 100 mii de măști, peste 50 mii de soluții dezinfectante, mănuși, costume de protecție și încălțăminte specială.

Locuitori din raionul Briceni, la întâlnirea cu premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu: Economia este afectată, dar pensiile și plățile sociale se achită

Președintele Igor Dodon susține că a discutat cu liderul de la Ankara și despre deschiderea tranzitului pentru transportatorii moldoveni pe teritoriul Turciei.

''Am adresat mulțumiri Președintelui Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în momente de stringentă necesitate, reiterând faptul că Republica Turcia este un partener de încredere al țării noastre. Am fost unanimi în opinia că prin eforturi comune vom putea face față acestei provocări cu care se confruntă întreaga lume'' - a scris șeful satului Igor Dodon. 

Anterior, în țară a ajuns și un lot de ajutor umanitar din partea Federației Ruse. Este vorba despre un sistem de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a fost prezent la recepționarea ajutorului împreună cu ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu. Și Uniunea Europeană a anunțat că va susține Republica Moldova în această situație dificilă. 

Potrivit datelor oficiale, în țară sunt 864 de cazuri confirmate de COVID-19, iar 76 de pacienți sunt în stare gravă. Zece dintre aceștia sunt intubate - 3 la Institutul de Medicină Urgentă și 7 la Spitalul Clinic Republican. De la începutul declanșării epidemiei în Republica Moldova, 37 de persoane s-au vindecat, iar 17 au decedat.

Fluxul de știri
0