Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Răspunsul premierului Bulgariei dat ateilor: Doar Dumnezeu ne poate scăpa de această criză

© AFP 2024 / ALAIN JOCARDBoiko Borisov
Boiko Borisov - Sputnik Moldova
Abonare
Ce epidemia de coronavirus ne poate salva doar Dumnezeu spune premierul Bulgar Boiko Borisov și a anunțat că slujbele de Paști vor fi ținute în aer liber. Iată ce le-a spus ateilor care solicită închiderea Bisericilor.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Premierul Bulgariei a declarat în cadrul unui briefing de presă pe tema coronavirusului că doar Dumnezeu ne poate scăpa de această criză și a spus că nu va interzice slujbele de Paști, iar acestea vor avea loc în aer liber, informează Agenția de știri Basilica.ro.

”Le-am spus mitropoliților când m-au sunat și i-am sunat și eu să facă tot posibilul să mențină distanța între credincioși, să dezinfecteze icoanele și locul unde se întâlnesc,” a transmis săptămâna trecută premierul Bulgariei în timpul unui briefing de presă pe tema coronavirusului.

Premierul Bulgariei este de părere că doar Dumnezeu poate să ne scapă de această molimă.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Podcasturi
Cum vom întâmpina Învierea Domnului: izolați în case sau la biserică

”Doar Domnul ne poate scăpa de această criză. Aceasta este părerea mea pe acest subiect”, a spus premierul bulgar Boiko Borisov în timp ce și-a făcut semnul sfintei Cruci.

”Știu că mulți atei spun să închidem bisericile. Pentru toate celelalte am voința, am curajul, dar acest lucru nu pot să-l fac”.

Anterior, generalul Ventsislav Mutafchiiski a afirmat că Biserica a primit doar unele recomandări verbale, dar rămâne la autoritatea Sfântului Sinod să închidă bisericile.

Luni, 30 martie, vicepremierul Tomislav Donchev și generalul Ventsislav Mutafchiiski s-au întâlnit cu Patriarhul Neofit și alți mitropoliți la Palatul Sinodal din Sofia, unde au discutat mai multe aspecte legate de viața liturgică din Bulgaria în contextul pandemiei.

Fluxul de știri
0