Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vom întâmpina Învierea Domnului: izolați în case sau la biserică

© Sputnik / Карай АндрейPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tradiționalele slujbe dedicate Învierii Domnului ar putea să se desfășoare fără participarea enoriașilor, dacă pandemia de COVID-19 va lua amploare în Moldova. Declarația a fost făcută de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”.
Cum vom întâmpina Învierea Domnului: izolați în case sau la biserică

În acest an, creștinii-ortodocși probabil nu vor putea participa la slujbele dedicate Învierii Domnului și să sfințească bucatele pascale. Dacă până la Paște epidemia de COVID-19 va afecta un număr mare de persoane, autoritățile vor solicita bisericilor să desfășoare serviciile divine fără enoriași. 

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii continuă să revină acasă: 2340 de persoane în 24 de ore
”Dacă nu vom reuși să scăpăm de pandemie până la Învierea Domnului, cred că preoții vor desfășura slujbe în biserici, iar noi vom sta acasă. Dacă însă situația nu se va agrava, vom solicita slujitorilor bisericilor și enoriașilor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecției: desfășurarea slujbelor în curte, respectarea distanței sociale, folosirea măștilor și mănușilor de protecție. Ne vom gândi cum să procedăm corect”, ne-a relatat Pavel Voicu.

Mai mult, în acest an moldovenii vor marca Învierea Domnului fără lumina sfântă. Mitropolia Moldovei a anunțat că Focul Haric nu va fi adus de la Iersusalim din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou.

De la instituirea stării de urgență, 324 de biserci nu au respectat recomandările autorităților cu privire la modul de organizare a slujbelor divine.

Fluxul de știri
0