Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi sărbătorit Paștele în regiunea transnistreană - detalii

© Sputnik / Irina LeahovaЧасовня в городе Тирасполь
Часовня в городе Тирасполь - Sputnik Moldova
Abonare
Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari Sava au vorbit despre regimul de organizare a serviciilor divine în regiunea transnistreană, în perioada de carantină.

Tiraspol, 5 apr – Sputnik. De Buna Vestire, de Florii și în ziua de Paști, unele dintre cele mai însemnate sărbători, creștinii vor putea merge la bisericile din regiunea transnistreană. Acest lucru a fost declarat de Arhiepiscopul Tiraspolului și Dubăsarilor Sava, în cadrul unei întâlniri cu Vadim Krasnoselski.

”Pentru buna desfășurare a serviciilor divine în curțile bisericilor vor fi instalate corturi. Acestea vor fi oferite de Centrul Operațional pentru profilaxia și prevenirea răspândirii virusului”, informează serviciul de presă al liderului transnistrean.

Slujitorii din regiunea transnistreană respectă cu strictețe recomandările Centrului Operațional și instrucțiunile transmise de Patriarhia Moscovei, a subliniat Arhiepiscopul.

Boiko Borisov - Sputnik Moldova
Societate
Răspunsul premierului Bulgariei dat ateilor: Doar Dumnezeu ne poate scăpa de această criză

”Este vorba de igienizarea sistematică a spațiilor, efectuarea (dacă este posibil) a serviciilor în aer liber, cu respectarea distanței sociale dintre credincioși, dar și respectarea regulilor de igienă în timpul Sfintei Împărtășanii pentru minimizarea contactului cu obiectele de cult”, a declarat PS Sava.

Potrivit arhiepiscopului, enoriașii manifestă înțelegere față de restricțiile impuse. Numărul participanților care participă la slujbele divine a devenit vizibil mai mic. Cei care au întrebări și neclarități, clerul și episcopul eparhiot de Tiraspol și Dubăsari poartă discuții de explicare a situației.

Fluxul de știri
0