Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Învățăm de la distanță: Cum au loc studiile în liceul din comuna Budești

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Brânză
Sergiu Brânză - Sputnik Moldova
Abonare
În urma suspendării procesului educațional, profesorii din mai multe instituții de învățământ din țară au început procesul de instruire online. Cum sunt instruiți elevii liceului din comuna Budești aflați de la directorul acestei instituții, Sergiu Brânză.
Învățăm de la distanță: Cum au loc studiile în liceul din comuna Budești

Pentru că elevii stau acum acasă, profesorii organizează lecțiile utilizând aplicațiile mobile. Aceasta este o  provocare atât pentru dascăli, cât și pentru copii. Cert este faptul că trebuie să se conformeze unor reguli și să facă față situației.

Potrivit directorului liceului din comuna Budești, Sergiu Brânză, profesorii și elevii folosesc aplicația pentru educație: Google Classroom. Acolo unde este plasată toată informația. De asemenea, lecțiile în format digital se desfășoară cu ajutorul aplicației ZOOM. Directorul instituției afirmă că în condițiile actuale pedagogii muncesc și mai mult decât obișnuiau să o facă până în prezent, pentru că trebuie să se gândească și la modul în care va fi aranjată informația, astfel ca aceasta să fie utilă și captivantă pentru elevi.

"Cu părere de bine suntem mai aproape de Chișinău și majoritatea profesorilor și elevilor au calculatoare și cunosc posibilitățile de comunicare online. Desigur că profesorilor mai în vârstă le este mai complicat însă trebuie să facă față situației. Totodată și elevii claselor primare trebuie mereu să fie supravegheați de părinți ca să poată accesa platformele online", a subliniat managerul instituției.

Întrebat dacă sistemul online de studii ar putea fi aplicat pe viitor Sergiu Brânză a declarat că deocamdată Republica Moldova nu este pregătită pentru un asemenea sistem, întrucât "dacă în Capitală și alte orașe majoritatea profesorilor și elevilor au calculatoare, atunci la sate situația este mai complicată".

"În situații de criză învățământul online este o soluție, însă contactul pe care îl are profesorul cu elevul în clasă nu poate fi înlocuit cu nici o tehnologie", a conchis el.

Amintim că, la data de 26 martie curent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul privind prelungirea suspendării procesului educaţional pe toată durata stării de urgență, adică până pe data de 15 mai.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0