Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicul radiolog Valeriu Pripa s-a stins din viață din cauza COVID-19

© Sputnik / Evghenii PanasencoСвеча
Свеча - Sputnik Moldova
Abonare
Medicul radiolog Valeriu Pripa s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani din cauza COVID-19. Acesta mai suferea și de hipertensiune de gradul trei.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă cu regret decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Alte două persoane au murit din cazua COVID-19

Medicul a fost internat, în stare gravă, cu COVID-19 în data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican. Acesta suferea și de alte maladii cronice: hipertensiune de gradul III. Medicii au luptat până în ultima clipă pentru viața acestuia.

Regretatul medic, de profesie radiolog, doctor în ştiinţe medicale, activa ca șef de secţie în cadrul clinicii Repromed, iar anterior a deţinut funcţiile de şef Secţie Radiologie şi şeful secţie medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale ș-a exprimat tristeţea profundă pentru trecerea în nefiinţă a unui profesionist care şi-a dedicat întreaga carieră sistemului medical. Analiza epidemiologică efectuată de către specialiști a demonstrat că infectarea nu a avut loc la locul de muncă a acestuia. Anterior acesta a efectuat o vizită în Marea Britanie.

Fluxul de știri
0