Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte două persoane au murit din cazua COVID-19

© Photo : Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Alte două persoane s-au stins din viață din cauza COVID-19. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății Muncii și Protecție Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Alte două persoane au murit din cauza COVID-19. Este vorba de un bărbat de 41 de ani și de o femeie de 71 de ani, astfel bilanțul persoanelor decedate a ajuns la 14.

”Este vorba de un bărbat de 41 de ani care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă care a fost internat în data de 30 martie în stare gravă cu pneumonie bilaterală și la momentul internării era suspect la COVID-19. Printre bolile cronice a persoanei decedate: este vorba de hipertensiune, diabet zaharat de gradul doi, dar și boală renală cronică”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Femeia de 71 de ani care a murit suferea de cardiopatie. Aceasta a ascuns informația că a fost în contact direct cu nora sa care revenise recent de peste hotare. Femeia a fost internată și a beneficiat de consultația unui medic cardiolog. Acesta acum se află într-o instituție care tratează pacienți de COVID-19. 

Лаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19 - Sputnik Moldova
Scenarii sumbre în cazul COVID-19: Numărul bolnavilor ar putea crește alarmant

”Avem o doamnă de 71 de ani care a decedat în Fălești. Ea a fost spitalizată în data de 28 martie. Persoana era cu cardiopatie, infarct miocardic. Starea de sănătate a doamnei s-a agravat în data de 2 aprilie când a apărut febra și pneumonia. La momentul internării, când a fost realizată anamneza epidemiologică nu a fost determinat niciunul dintre contacții persoanei vizate că ar fi revenit de peste hotare sau că există o persoană care este confirmată cu COVID-19. Ca rezultat al evaluării stării pacientei și determinând contacții persoanei vizate s-a constatat că doamna a fost în legătură cu nora sa care este revenită de peste hotarele Republicii Moldova. Informație care nu era disponibilă la data internării persoanei respective care suferea de probleme cardiace”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

La această oră sun confirmate 752 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 14 cazuri de deces. La fel, 30 de persoane s-au tratat de COVID-19. În Moldova a fost instituită situație de urgență și a fost anunțat cod roșu de pericol de îmbolnăvire cu COVID-19. O pacientă cu coronavirusa decedat pe 18 martie. O altă pacientă, un lucrător medical, a decedat pe 27 martie. De asemenea, o femeie din regiunea transnistreană a decedat  la data de 29 martei, iar pe 1 aprilie Ministrul Sănătății a anunțat despre decesul unui bărbat care a murit în spitalul din Edineț.

Potrivit ultimelor date, la situația din 5 aprilie, Sunt înregistrate 752 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 14 persoane au murit. Totodată, autoritățile au anunțat că 30 de persoane s-au vindecat.

Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să rămână în casă. Pe rețelele de socializare a fost lansat un flashmob #StaiAcasa.

Fluxul de știri
0