Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai mulți: Autoritățile anunță câți moldoveni au revenit în Patrie timp de 24 de ore

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Poliției de Frontieră informează câți moldoveni au revenit în patrie în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, au traversat hotarele țării noastre 2 mii 651 de persoane, dintre care 1 839 pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 897 de persoane, la granița cu Ucraina au fost 642 de persoane, iar 300 de pasageri au fost înregistrați la aeroport, intrând în țară cu curse charter.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei pe sensu de intrare în Republica MOldova au fost:

  • Puntul de trecere a frontierei Leușeni – 601 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Aeroport Chișinău – 300 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Sculeni – 192 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Tudora – 205 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Otaci – 184 traversări.

Используемая маска лежит на земле - Sputnik Moldova
Societate
Încă într-o localitate ar putea fi anulat regimul de carantină - detalii
Oamenii legii au depistat că trei persoane au încălcat regimului zonei de frontieră. Un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietei, iar 11 persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului special în condițiile stării excepționale. 

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 mii 651 de persoane. De asemenea, au fost completate o mie 839 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 348 declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 118 cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Prin punctul de trecere Sculeni a fost autorizată intrarea în Republica Moldova a 74 de conaționali, care au revenit din Marea Britanie cu o cursă charter până la Aeroportul Iași și ulterior, tranzit România. 

Экзамен - Sputnik Moldova
Educație
Învățământ la distanță: Ministerul Educației anunță când va fi reluat procesul

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrate la intrarea în țară două curse charter din Dubai și Londra, fiind înregistrați 300 de pasageri moldoveni. Doi călători au prezentat stare febrilă și conform procedurii a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, care a preluat persoanele. 

Oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 102 apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fluxul de știri
0