Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă într-o localitate ar putea fi anulat regimul de carantină - detalii

© AFP 2024 / AL BELLOИспользуемая маска лежит на земле
Используемая маска лежит на земле - Sputnik Moldova
Abonare
La data de 31 martie a fost instituit regimul de carantină în Ștefan Vodă, Soroca și satul Carahasani. Doar în ziua de sâmbătă în ambele orașe au fost înregistrate 72 de cazuri noi de infecție.

CIȘINĂU, 5 apr – Sputnik. Dacă în următoarele zile în satul Bălceana nu vor fi înregistrate cazuri de infecție cu coronavirus, măsuri restrictive vor fi anulate. Cu toate acestea, orașele Ștefan Vodă și Soroca, precum și satul Carahasani vor continua să se afle în carantină. Acest lucru a fost anunțat în cadrul briefingului de sâmbătă de premierul Ion Chicu.

”Regimul de carantină din satul Sofia din raionul Hâncești a fost ridicat deoarece nu a fost înregistrat niciun singur caz de infecție timp de 14 zile. Ne bucurăm că aceste măsuri au funcționat", a spus șeful Cabinetului de Miniștri.

Стойка с одноразовыми медицинскими масками и бахилами  - Sputnik Moldova
Societate
Izolare totală: Un bloc din sectorul Buiucani, în carantină - Video
Chicu a mai spus că dacă în următoarele câteva zile nu vor fi înregistrate cazuri de infectare în satul Bălceana, raionul Hâncești, atunci și acolo va fi anulat regimul de carantină. În același timp, în orașele Ștefan Vodă, Soroca și satul Carahasani regimul de carantină este menținut.

”În ambele orașe ne-am ciocnit cu o adevărată provocare”, a mai spus premierul. 

În Ștefan Vodă, Soroca și satul Carahasani, regimul de carantină a fost instituit la data de 31 martie. Doar în ziua de sâmbătă au fost înregistrate 72 de cazuri noi. În total, în raionul Ștefan Vodă și la Soroca s-au infectat 226 de persoane - o treime din numărul total de infectați. Sâmbătă, bilanțul celor infectați a atins cifra de 752 de persoane.

Epidemia de coronavirus în Moldova

Экзамен - Sputnik Moldova
Educație
Învățământ la distanță: Ministerul Educației anunță când va fi reluat procesul
În Moldova a fostinstituită situație de urgență și a fost anunțatcod roșu de pericol de îmbolnăvire cu COVID-19. O pacientă cu coronavirusa decedat pe 18 martie. O altă pacientă, un lucrător medical, a decedat pe 27 martie. De asemenea, o femeie din regiunea transnistreană adecedat  la data de 29 martei, iar pe 1 aprilie Ministrul Sănătățiia anunțat despre decesul unui bărbat care a murit în spitalul din Edineț.

Potrivit ultimelor date, la situația din 4 aprilie, Sunt înregistrate 752 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 14 persoane au murit. Totodată, autoritățile au anunțat că 30 de persoane s-au vindecat.

Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să rămână în casă. Pe rețelele de socializare a fost lansat un flashmob #StaiAcasa.

Fluxul de știri
0