Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Regizorul Valeriu Jereghi, despre cinematografie pe timp de pandemie

© Sputnik / OsmatescoValeriu Jereghi
Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova
Abonare
COVID-19 a paralizat majoritatea domeniilor de activitate, și nu doar în Moldova. Pandemia a bulversat lucrurile în toate aspectele: economie, agricultură, cultură ș.a. Care este impactul asupra domeniului cinematografiei am aflat de la regizorul Valeriu Jereghi.
Regizorul Vaeriu Jereghi, despre cinematografie pe timp de pandemie

Din cauza situației create de coronavirus multe proiecte din domeniul cinematografiei au fost stopate, iar întrucât această industrie se află într-o continuă dinamică, dezvoltarea ulterioară a acesteia este foarte imprevizibilă.

”Suntem în beznă. Doar într-o producție de film sunt implicați sute de oameni care se ocupă de imagine, montaj, muzică, regie, actori, etc. Este un sistem creat ca să lansezi o peliculă, însă acum există riscul ca proiectele să nu fie duse până la capăt”, a declarat regizorul.  

Pe de altă parte Valeriu Jereghi susține că această situație de criză va influența starea de spirit a cineaștilor, iar concepția filmelor se va schimba esențial.

Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova
Valeriu Jereghi: Cinematografia este imaginea țării

"Pe de altă parte acum avem timp să medităm mai mult și pentru unii această situație este o sursă de inspirație și un laborator de creație. Cinematografia va cunoaște un alt aspect: arta se va orienta spre subiecte precum credința, dragostea, omenirea și bunătatea", a conchis el.

Amintim că anterior scenaristul și regizorul de film Valeriu Jereghi, care este și directorul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova a relatat că în ultima perioadă țara noastră s-a remarcat și prin evoluția cinematografiei tinere moldovenești. Cunoscutul regizor a precizat că din 2016 în cadrul Centrului Național de Cinematografie au fost lansate peste 24 de proiecte autohtone.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0