Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Valeriu Jereghi: Cinematografia este imaginea țării

© Sputnik / OsmatescoValeriu Jereghi
Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova
Abonare
Care sunt succesele anului 2018 în industria cinematografică dar și evoluția cinematografiei tinere moldovenești?
Valeriu Jereghi: Cinematografia este imaginea țării

Anul 2018 este un an important în evenimente cinematografice. În acest an, s-au împlinit zece ani de la apariția și lansarea filmului "Arrivederci". Acesta a făcut istorii și multă vâlvă nu doar în țara noastră, dar și peste hotare. Filmul a primit 15 premii la prestigioase festivaluri internaționale. Totodată, pelicula „Și va fi” a fost regăsită și readusă după 25 de ani acasă grație Centrului Național al Cinematografiei Franceze.

Una dintre personalitățile emblematice ale cinematografiei autohtone, bine-cunoscutul scenarist și regizor de film Valeriu Jereghi, care este și directorul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova spune că anul 2018 s-a remarcat și prin evoluția cinematografiei tinere moldovenești. Cunoscutul producător a precizat că din 2016 și până în prezent în cadrul Centrul Național de Cinematografie au fost lansate 24 de proiecte autohtone.

"Am reușit să adunăm o echipă foarte bună dedicată cu tot sufletul pentru film. Cu susținerea financiară a statului am reușit să lansăm proiecte autohtone, ceea ce nu s-a întâmplat de foarte mulți ani", a punctat Jereghi.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0