Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Editorii și librarii afectați de criza provocată de COVID-19: Ce le promite Igor Șarov

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaИгорь Шаров Igor Șarov
Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Abonare
Și activitatea editorilor și librarilor din Moldova a fost afectată de criza provocată de epidemia de coronavirus. Iată ce promisiune le-a făcut ministrul Educației, Igor Șarov.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Criza provocată de epidemia cu coronavirus i-a afectat și pe editorii și tipografii din Moldova. Aceștia i-au solicitat ministrului Educației să se implice în soluționarea problemelor cu care se confruntă ca urmare a sistării activității librarilor și a procesului educațional.

Igor Șarov le-a dat asigurări că va identifica în cel mai scurt timp soluțiile care să diminueze impactul crizei asupra domeniul editorial-poligrafic.

”Situația prin care trece țara noastră în prezent este fără precedent. Această criză va genera neapărat pierderi,  dar conjugându-ne eforturile cu siguranță vom identifica soluții pentru a reduce din impactul negativ”, a afirmat ministrul, Igor Șarov.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 Moldova: Ultimele decizii adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale
În cadrul ședinței online, reprezentanții editurilor și ai tipografiilor au prezentat informații privind impactul restricțiilor impuse în contextul răspândirii COVID-19 asupra culturii scrise din Republica Moldova. Ei s-au referit la situația care vizează manualele școlare, stabilirea prețurilor de retipărire a acestora, semnarea contractelor cu editurile care dețin drepturile de autor pentru tipărirea manualelor necesare, problemele achizițiilor de carte.

Potrivit ministerului Educației, setul de propuneri, discutate în cadrul ședinței de azi, ar urma să contribuie la diminuarea pierderilor suportate de către edituri, tipografii, librării, importatori de hârtie, furnizori de materiale poligrafice, în această perioadă.

Fluxul de știri
0