Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doliu în China: Mesajul adresat de Igor Dodon președintelui RPC

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a trimis un mesaj de condoleanțe președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, în legătură cu decretarea zilei de doliu în legătură cu decesul cetățenilor chinezi răpuși de noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a trimis un mesaj de condoleanțe președintelui Chinei în legătură cu decretarea zilei de doliu național în memoria victimelor COVID-19.

”Parcurgem o perioadă deloc ușoară pentru întreaga lume. Umanitatea se confruntă cu o provocare fără precedent pentru timpurile actuale, iar acțiunile noastre conjugate ne demonstrează că doar împreună, solidari, o vom depăși”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului le-a dorit însănătoșire grabnică locuitorilor Chinei, infectați cu COVID-19.

Председатель КНР Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин а торжественном вечере, посвященном 70-летию установления дипломатических отношений между Россией и Китая - Sputnik Moldova
Află cum China va ajuta Rusia să câștige războiul petrolier

”Astăzi, cînd conducerea Republicii Populare Chineze a decretat zi de doliu național, sîntem alături de rudele și apropiații celor care au avut de suferit. Transmit compasiunea și regretul nostru profund familiilor îndurerate, iar celor care au căzut pradă acestei pandemii – însănătoşire grabnică”, a mai spus Dodon.

Președintele a adus mulțumiri Chinei din numele poporului Republicii Moldova pentru sprijinul acordat Moldovei.

Anterior, Consiliul de stat al RPC a decretat ziua de 4 aprilie drept zi de doliu național în memoria vicitmelor epidemiei și a medicilor care și-au jertfit viața în lupta cu stoparea răspândirii coronavirusului.

Sâmbătă, în China steagurile de stat au fost coborâte în bernă, inclusiv la misiunile diplomatice din străinătate, iar toate acțiunile cu caracter distractiv au fost anulate.

Fluxul de știri
0