Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alte 161 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, trei persoane au murit

Abonare
Premierul Ion Chicu a prezentat ultimele informații despre evoluția epidemiei de coronavirus în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Alte 161 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doliu în China: Mesajul adresat de Igor Dodon președintelui RPC

Astfel, bilanțul a ajuns la 752 de persoane infectate, iar trei persoane au murit din cauza virusului. În ultimele 24 de ore au fost prelevate 681 de probe. Informațiile au fost prezentate de premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

”Din cele 161 de cazuri confirmate astăzi avem 11 cazuri de import din mai multe țări și 150 de cazuri cu transmitere locală. Numai la Soroca astăzi au fost depistate 42 de cazuri, iar la Ștefan Vodă 30. Regimul de carantină instituit acolo este absolut necesar. În total, în Soroca și Ștefan Vodă avem 226 de cazuri”, a precizat Ion Chicu. 

Printre persoanele testate pozitiv astăzi la coronavirus se numără și lucrători medicali. 

”Din păcate în Ștefan Vodă și Soroca avem și lucrători medicali confirmați astăzi. Plus 21 la Ștefan Vodă, plus 25 la Soroca. În total avem 215 lucrători medicali dintre care 55 de procente sunt din Ștefan Vodă și Soroca”, a precizat premierul Ion Chicu. 

Premierul Ion Chicu a precizat că astăzi au fost înregistrate trei decese din cauza COVID-19.

”Este vorba de o persoană de 27 de ani din Tiraspol, o femeie din Chișinău de 65 de ani și altă femei din Chișinău de 57 de ani. În total sunt 12 persoane decedate de coronavirus”, a mai adăugat Ion Chicu. 

Potrivit lui Chicu, la spitalul Clinic Republican sunt intubate șase persoane, iar la Institutul de Medicină Urgentă - două persoane, aceștia fiind în stare gravă. 

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0