Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la frontieră în ultimile 24 de ore: Câți moldoveni au mai revenit în țară

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățenii moldoveni continua să revină acasă. În fiecare zi, frontiera țării este traversată de aproximativ 2000 de persoane. Iată câți moldoveni au revenit de peste hotare timp de 24 de ore.

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore granițele țării noastre au fost traversate de către 2.777 de persoane, dintre care 1.944 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cei mai mulți cetățeni au trversat frontiera moldo-română - 1 171 de treceri, iar la granița cu Ucraina au fost înregistrate 474 de treceri.

Alte 299 de persoane au venit în țară cu ajutorul curselor charter.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 Moldova: Ultimele decizii adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale

La fel, a fost autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiulești - Galați și Giurgiulești – Reni, a 27 de cetățeni străini.

Oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 135 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Republica Moldova au mai fost confirmate încă 86 de cazuri de COVID-19. Astfel, bilanțul a ajuns la 591 de persoane. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, șapte fiind de la spitalul raional din Ștefan Vodă.

Fluxul de știri
0