Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorica Dumbrăveanu a prezentat date actualizate despre răspândirea COVID-19 în Moldova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu și Viorica Dumbrăveanu
Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția epidemiei de coronavirus în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat în această dimineață date actualizate despre răspândirea COVID-19 în Republica Moldova.

Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Societate
Încă un deces din cauza COVID-19: Bilanțul la zi - 591 cazuri înregistrate și 9 decese

Astfel, încă o persoană s-a stins din viață din cauza coronavirusului. Este vorba de un bărbat de 79 de ani. Bilanțul a ajuns la 9 persoane decedate de COVID-19. Potrivit minutrului Sănătății, bărbatul avea și alte boli cronice.

Deocamdată, numărul persoanelor infectate rămâne neschimbat - 591 de persoane. 

Autoritățile au făcut o clasificare pe vârste a persoanelor infectate de coronavirus:

  • 0-9 ani: 17 persoane
  • 10-19 ani: 31 de persoane
  • 20-21 ani: 66 de persoane
  • 30-39 de ani: 111 persoane
  • 40-49 de ani: 98 de persoane
  • 50-59 de ani: 144 de persoane
  • 60-69 de ani: 91 de persoane
  • 70-79 de ani: 30 de cazuri
  • Mai mult de 80 de ani: 3 cazuri

Potrivit Viorocăi Dumbrăveanu, la acestă oră sunt înregistrate 89 de cazuri de import și 502 cazuri cu transmitere locală. Ministrul a vorbit și despre starea de sănătate a pacienților.

”În stare gravă sunt 67 de persoane, gravitate medie 209 și în stare satisfăcătoare 243 de persoane”, a precizat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății și-a exprimat regretul pentru decesul bărbatului de 79 de ani înregistrat astăzi.

”Cu regret avem un deces la Spitalul Clinic Republican. Este vorba de un bărbat de 79 de ani care a fost internat în data de 28 martie în stare gravă. Pe lângă COVID-19 care s-a confirmat persoana mai suferea de hipertensiune, hepatită virală și cardiopatie”, a precizat Dumbrăveanu. 

Potrivit consilierului pe comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, un alt caz de deces a fost înregistrat astăzi în regiunea transnistreană. Presa locală scrie că ar fi vorba de o persoană de 27 de ani. 

Ministrul a mai comunicat că astăzi va fi externată o persoană de 22 de ani care s-a tratat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Chiar dacă au fost activate și spitalele raionale în lupta cu COVID-19, cazurile grave vor fi tratate la spitalele din Chișinău, a precizat ministrul.

”De astăzi vor fi activate mai multe spitale raionale, inclusiv și Spitalul de Stat (Spitalul Cancelariei de Stat). Chiar dacă sunt activate spitalele raionale, absolut toate cazurile care vizează copii, cazurile în privința gravidelor sunt referite către municipiul Chișinău și cazurile grave sunt referite către instituțiile specializate din municipiul Chișinău și tratarea acestor cazuri nu se realizează la nivel de raion”, a declarat Dumbrăveanu.  

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0