Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația COVID-19 în Italia: Autoritățile spun cât timp vor mai sta oamenii în izolare

© REUTERS / Daniele MascoloМужчина с гитарой и женщина со смартфоном на одном из балконов в Милане
Мужчина с гитарой и женщина со смартфоном на одном из балконов в Милане - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul scimbă relațiile interumane și interpersonale - autoritățile din Italia îi anunță pe cetățenii săi că urmează să se afle în izolare încă multă vreme - detalii.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Cetățenii italieni vor trebui să petreacă încă multe săptămâni în izolare din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat vineri Angelo Borrelli, șeful Serviciului Național de Apărare Civilă, informează RIA Novosti.

Военнослужащие во время посадки в самолет ВКС России Ил-76 МД - Sputnik Moldova
Societate
Televiziunea italiană, despre activitatea medicilor ruși în Italia - VIDEO

Răspunzând la întrebarea adresată în timpul unei emisiuni la Radio Anch'io, dacă italienii vor trebui să sărbătorească acasă nu numai Paștele Catolic, care va fi sărbătorit anul acesta pe 12 aprilie, ci și Ziua de 1 Mai, Borrelli a răspuns: „Cred că da. Nu cred că această situație se va finaliza până la data stabilită. Va trebui să rămânem acasă încă multe săptămâni".

Borrelli, care a fost numit comisar pentru Situații de Urgență de către Guvernul italian la 31 ianuarie în legătură cu răspândirea coronavirusului, a amintit că, în condițiile actuale, cetățenii trebuie să respecte restricțiile dure care au fost impuse.

”Coronavirusul va schimba relația noastră pe plan uman și interpersonal”, a declarat el. Potrivit comisarului, cetățenii vor trebui să „păstreze distanța socială” încă mult timp.

Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA - Sputnik Moldova
Video
Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA - Video
Din 31 ianuarie, Consiliul de miniștri italian a instituit stare de urgență în țară pentru jumătate de an în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus. Începând cu 10 martie, prin decizia Guvernului, măsurile de carantină introduse mai devreme în mai multe regiuni nordice ale țării au fost extinse pe întreg teritoriul Italiei. Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a rezumat apoi esența măsurilor luate printr-o singură frază, care urma să devină deviza pentru toți italienii: ”Eu stau acasă”.

Miercuri, Conte a anunțat semnarea unui decret guvernamental, potrivit căruia măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului în Italia au fost prelungite până pe 13 aprilie.

Italia ocupă primul loc în Europa la răspândirea coronavirusului. Conform ultimelor date oficiale, peste 115 mii de cazuri de infecție cu noul tip de virus au fost deja înregistrate în peninsula Apenină, peste 18 mii de pacienți s-au recuperat, iar 13915 au decedat.

Fluxul de știri
0