Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia a trimis un avion cu ajutor umanitar în SUA - Video

Abonare
Federația Rusă a trimis în SUA un avion cu ajutor umanitar pentru lupta împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

La bordul aeronavei, care a decolat de pe aerodromul Cikalovsk, sunt echipamente medicale necesare, precum și măști medicale. Cum au reacționat americanii la ajutorul oferit de Moscova - vezi în videoclipul nostru.

Avionul cu ajutorul umanitar pentru combaterea coronavirusului a decolat de pe aerodromul Cikalovsk din regiunea Moscovei. 

Președintele Donald Trump a adus mulțumiri Moscovei pentru ajutor.

”Rusia ne-a trimis un avion foarte-foarte mare, plin cu echipamente medicale, este un gest impresionant”, a declarat Trump.

Epidemia de coronavirus în SUA este în la limita unei catastrofe. În țară sunt peste 180 de mii de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19. Au murit aproape 4 mii de oameni o rată a mortalității este mai mare doar în Spania și Italia.

Potrivit Reuters, SUA și-au epuizat stocul național de echipamente de protecție din cauza pandemiei.

Trump îndeamnă cetățenii să se pregătească pentru săptămâni ”foarte dificile”.

”Ne așteaptă două săptămâni foarte dificile și apoi, sper, așa cum prezic experții... vom vedea lumina la capătul tunelului. Dar acestea vor fi două săptămâni foarte dureroase”, a declarat Trump.

Conform prognozelor optimiste, în SUA ar putea să moară între 100 și 200 de mii de oameni din cauza epidemiei.

Potrivit unui scenariu pesimist se vorbește de cifra de 2,2 milioane.

Fluxul de știri
0