Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Sănătății: Încă doi moldoveni s-au tratat de COVID-19

© Photo : Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi depre starea de sănătate a celor 505 pacienți infectați cu coronavirus. Demnitarul a făcut din nou același apel către cetățeni, să stea acasă și să respecte recomandările medicilor.

CHIȘINĂU, 3 apr. – Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că dintre cele 505 cazuri confirmate cu COVID-19 în Moldova 80 sunt de import.

Teste pentru SARS-CoV-2 coronavirus, care poate provoca COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
Moldova nu utilizează testele rapide pentru diagnosticarea COVID-19: Iată explicația
 În același timp, starea de sănătate a 62 de persoane este gravă, 221 de pacienți au stare de gravitate medie, iar 158 de bolnavi sunt într-o stare satisfăcătoare. Totodată, încă doi cetățeni au fost tratați de coronavirus. În total, sunt 26 de persoane care s-au vindecat.

Viorica Dumbrăveanu a mai anunțat că Spitalul din Ștefan Vodă a intrat în carantină, iar toți pacienții de acolo bolnavi de COVID-19 au fost transferați, aseară, în instituțiile medicale din Capitală.

În același timp, Spitalul raional Soroca va continua să activeze.

''Este dotat corespunzător, are potențial la nivel de resurse umane și la etapa respectivă rămâne a fi funcțional, dar sub monitorizarea continuă care este realizată de către Ministerul Sănătăți'', a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Șefa de la Sănătate a mai anunțat că au fost delegați specialiști de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru a consolida capacitățile profesionale ale angajaților laboratorului din Bălți, care de asemenea, va fi dotat cu teste speciale pentru diagnostigarea persoanelor din nordul țări cu suspecție de coronavirus.

În același timp, ieri au fost instruiți șapte specialiști din regiunea transnistreană pentru a operaționaliza laboratorul din stânga Nistrului. Ei au primit teste pentru diagnosticarea locuitorilor din regiune cu suspiciune de COVID-19. Până acum, în țară au murit șase persoane din cauza COVID-19, dintre care două din regiunea transnistreană.

Fluxul de știri
0