Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova nu utilizează testele rapide pentru diagnosticarea COVID-19: Iată explicația

© AFP 2024 / THOMAS KIENZLETeste pentru SARS-CoV-2 coronavirus, care poate provoca COVID-19
Teste pentru SARS-CoV-2 coronavirus, care poate provoca COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că în Republica Moldova nu sunt utilizate testele rapide, iar informațiile care se vehiculează în acest sens sunt false.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, spune că în ultima perioadă apar multe informații false despre utilizarea testelor rapide pentru determinarea existenței coronavirusului la persoane. În aceste condiții, specialistul a decis să vină cu explicații, ca să nu mai existe abordări greșite.

”În Republica Moldova astăzi teste rapide nu se utilizează și asta repet pentru a nu știu câta oară. Toată lumea, și publicul, și privatul, lucrează cu teste clasice pentru diagnosticarea de laborator a infecției COVID-19. Din informația colegilor noștri, testele rapide nu sunt suficient de informative și nu sunt valide pentru luarea deciziilor’’ a declarat șeful ANSP.

Recent, președintele Igor Dodon a anunțat că cele mai eficiente teste sunt cele produse de chinezi, iar țara noastă a comandat încă 100.000 de teste din China.

Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Moldova
Societate
Unii moldoveni care revin din străinătate își scad febra: Iată la ce metode recurg

Șeful statului a precizat că acestea urmează să fie aduse împreună cu ajutorul umanitar anunțat de autoritățile chineze pentru Republica Moldova.

În țara noastră sunt testați toți cei care prezintă suspiciuni că ar fi infectați cu coronavirus, nu doar cei care se află în stare gravă, așa cum se întâmplă în alte țări.

Până acum, 2.625 de persoane au fost investigate. În prezent, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 rămâne 423. Dintre acestea, 65 de persoane sunt în stare gravă, 172 în stare de gravitate medie, iar 127 de pacienți sunt în stare satisfăcătoare. Până în prezent au fost tratate 23 de persoane, iar cinci oameni au decedat.

Fluxul de știri
0