Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spitalul din Ștefan Vodă a fost închis: Pacienții au fost transferați la Chișinău

© Sputnik / Yana ZaharovaКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Spitalul din Ștefan Vodă și-a sistat activitatea din cauza mai multor cazuri de infecție cu COVID-19 în instituția medicală.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Spitalul din Ștefan Vodă și-a sistat activitatea, iar pacienții au fost transferați la Chișinău. Informația a fost comunicată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

”Spitalul din Ștefan Vodă este închis. Nu mai este funcțional, este în regim de carantină. Toți pacienții din spitalul din Ștefan Vodă au fost transferați în municipiul Chișinău, în instituțiile medico-sanitare publice”, a precizat Dumbrăveanu. 

Ministrul s-a referit și la situația din spitalul din Soroca, precizând că deocamdată nu este vorba de sistarea activității instituției medicale.

Машина скорой помощи въезжает на территорию городской клинической больницы  - Sputnik Moldova
Societate
Două decese și alte 86 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

”Ce ține de spitalul de la Soroca. Monitorizăm care este situația în acest spital, care este starea de sănătate a pacienților și o să decidem în privința regimului de funcționare a acestuia. La momentul actual el dispune și de resurse umane și de capacități și de condiții corespunzătoare pentru funcționare. La necesitate, vom veni și cu alte informații în privința spitalului de la Soroca”, a subliniat Dumbrăveanu. 

În prezent, în Republica Moldova 591 de persoane sunt infectate cu COVID-19. În țara noastră au fost înregistrate în total opt cazuri de deces din cauza COVID-19, inclusiv două cazuri în regiunea transnistreană. Două cazuri de deces au fost anunțate astăzi, fiind vorba și de un angajat din cadrul sistemului medical, din Soroca. Totodată, 26 de persoane au fost deja vindecate.

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0