Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două decese și alte 86 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaМашина скорой помощи въезжает на территорию городской клинической больницы
Машина скорой помощи въезжает на территорию городской клинической больницы  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția epidemiei de coronavirus în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik.  Alte 86 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova.

Использованные резиновые перчатки лежит на земле - Sputnik Moldova
Încă o femeie din sistemul medical s-a stins din viață din cauza COVID-19

Din păcate, au mai fost înregistrat încă două deces. Bilanțul a ajuns astfel la 591 de persoane infectate și opt decese. În ultimele 24 de ore au fost testate 419 persoane. Informațiile au fost prezentate de Viorica Dumbrăveanu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

”Șapte cazuri au fost de import, 79 de cazuri sunt locale. Vorbim despre Chișinău - 29 de cazuri, Ștefan Vodă - 26 de cazuri, Fălești - 4 cazuri, Glodeni - 3 cazuri, Telenești - 3 cazuri, Bălți - 2 cazuri, Orhei - 2 cazuri, Cahul, Criuleni, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Ungheni - câte un caz”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Viorica Dumbrăveanu a exprimat sincere condoleanțe pentru familia femeii care s-a stins astăzi din viață din cauza COVID-19, angajată a sistemului medical. 

”Cu regret avem astăzi două cazuri de deces - este vorba de un lucrător din sfera medicală, o doamnă de 65 de ani spitalizată la data de 26 martie, care a decedat astăzi. Femeia avea și alte boli cum este insuficiența cardiacă, hipertensiune, dependență de insulină ca rezultat a diabetului zaharat”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Potrivit ministrului Sănătății, în cazul celui de-al doilea deces este vorba despre o persoană care a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă în data de 1 aprilie și care era în stare de inconștiență la momentul spitalizării. Persoana suferea de hepatită cronică și boală renală cronică.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că în următoarele zile vor fi activate și alte spitale care vor trata pacienții cu COVID-19. 

”Începând cu data de 4 aprilie, vor fi activate Spitalul de Stat (Spitalul Cancelariei de Stat), spitalele din Hâncești și Aneni Noi. Aceste instituții medicale vor avea profilul COVID-19. Ce ține de Spitalul de Stat, va fi pentru cazurile confirmate din municipiul Chișinău. Un alt centru care se pregătește este Centrul de Reabilitare ”Constructorul”, care la fel va fi cu profilul COVID”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

În țara noastră au fost înregistrate în total opt cazuri de deces din cauza COVID-19, inclusiv două cazuri în regiunea transnistreană. Totodată, 26 de persoane au fost deja vindecate.

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0