Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regulile pe care trebuie să le respectăm când mergem la magazin: Tot ce trebuie să știi

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Este importat ca atunci când mergem să facem cumpărături să respectăm cu strictețe sfaturile specialiștilor.

CHȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Ieșirile până la magazin sunt aproape singurele primblări pe care ni le putem permite în această perioadă de pandemie. Însă și cumpărăturile ar putea deveni periculoase dacă nu respectăm normele de siguranță. Specialiștii ne îndeamnă să respectăm cu strictețe regulile de igienă, în caz contrar statul în casă ar putea fi ineficient.

Este importat să facem o listă de cumpărături de acasă pentru a nu petrece prea mult timp în magazin și să mergem direct la rafturile cu produsele de care avem nevoi.

"Atunci când ieșim din casă, trebuie să avem mănuși și mască cu noi. Unele magazine pun la dispoziția clienților mănuși. Este esențial să fie purtate în timp ce facem cumpărăturile", spun specialiștii.

Coșul în care punem cumpărăturile ar putea fi o sursă de infecția. Cel mai bine este să evitați folosirea acestora și să optați pentru  o pungă.

Министерство Внутренних Дел МВД - Sputnik Moldova
Societate
Angajații MAI infectați cu COVID-19 ar putea fi tratați în instituție separată: Detalii

Este esențial să respectăm distanța socială de minim un metru. Raionul cu fructe și legume ar putea fi un adevărat pericol de infecție. De aceia, nu puneți mâinile fără mănuși pe fructe și legume. Folosiți mereu mănuși atunci când le alegeți.

După ce ați cumpărat produsele necesare, achitați totul cu cardul. În această perioadă este importat ca să folosim cât mai puțin banii de hârtie. Aceștia pot fi o sursă de transmitere a virusului.

După ce am ajuns acasă, neapărat trebuie să dezinfestăm încălțămintea și hainele. Specialiștii spun că haina groasă ar trebui să o lăsăm să se aerisească timp de 24 de ore. Este foarte bine ca hainele să fie spălate după ce am mers la cumpărături.

Când ne întoarcem de la magazin, se recomandă ca fiecare produs să fie curăţat și, dacă este posibil, ambalajul să fie dezinfectat, iar o atenţie deosebită trebuie acordată fructelor şi legumelor. Punga în care am adus produsele trebuie dezinfectată sau aruncată. Mâinile mereu trebuie să le dezinfectăm cu soluție pe bază de alcool și să le spălăm cât mai des.

Fluxul de știri
0