Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va primi pacienți centrul de triere de la ''Moldexpo'': Răspunsul lui Oleg Crudu

© Photo : Facebook / Dodon Igor Oleg Crudu si Igori Dodon
Oleg Crudu si Igori Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul de triaj de la ’’Moldexpo’’ este pregătit în proporție de 90 la sută să primească pacienți. Directorul instituției, Oleg Crudu, a declarat că în aceste zile, sunt organizate instruiri pentru angajații din sistemul medical.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Centrul de triere de la’’Moldexpo’’ este pregătit în proporție de 90 la sută pentru a primi pacienți. Directorul instituției, Oleg Crudu, a declarat, că în aceste zile, sunt organizate mai multe simulări pentru angajații din sistemul medical. 

Moldexpo - Sputnik Moldova
Societate
Câți bani au fost alocați pentru centrul de triere de la Moldexpo - Detalii

”În prezent avem deschise trei zone: prima este zona de triaj primar, care este numită și galbenă pentru pacienții gravi, aici avem 80 de paturi. Urmează, zona roșie cu capacitatea de 40 de paturi, dintre care sunt disponibile aici 10 paturi. Adăugător, avem zona verde cu 100 de paturi. Toate sunt dotate cu laborator, radiologie și imagistica’’, a menționat directorul centrului de triaj.

Oleg Crudu a mai spus că după ce personalul medical va fi instruit, centrul de triere va putea fi funcțional. În același timp, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că autoritățile iau decizii după un plan stabilit.

’’Avem o abordare foarte strategică în privința activării acestui centru pentru că ne dăm bine seama că pe lângă triajul persoanelor este vorba inclusiv de plasarea unor persoane, acele teste de laborator care trebuie să fie realizate. De aceea, trebuie să ținem cont de măsurile de protecție a personalului care va fi în acest centru’’, a declarat ministrul Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu susține că cel mai dificil va fi schimbul de date rapid între instituțiile medicale. Medicii vor trebui să cunoască starea de sănătate a bolnavului cu COVID-19 și unde trebuie să fie transportat pacientul pentru a primit ajutor în regim de urgență. Doar ieri, în țara noastră au fost confirmate alte 82 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Bilanțul a ajuns la 505 cazuri. Vindecate au fost 26 de persoane, iar șase oameni au decedat, doi fiind din regiunea transnistreană. 

Fluxul de știri
0