Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lupta cu focul se adaugă celei împotriva COVID-19: 60 de incendii în 24 de ore - Video

© REUTERS / COSTAS BALTASPompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetație în apropierea satului Makrimalli de pe insula Evia, Grecia
Pompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetație în apropierea satului Makrimalli de pe insula Evia, Grecia - Sputnik Moldova
Abonare
Seceta prelungită din acest an și vântul cu viteză sporită favorizează izbucnirea incendiilor de vegetație uscată. Pompierii îi atenționează pe oameni să nu dea foc deșeurilor menajere și vegetației uscate, pentru că situația le poate scăpa de sub control.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Din dimineața zilei de 1 aprilie până în dimineața de 2 aprilie, pompierii au intervenit în peste 60 de cazuri pentru a stinge focare de vegetație aprinsă. În total, focul a afectat serios aproximativ 137 de hectare de teren.

Cele mai multe incendii de acest tip au izbucnit în raioanele Cahul, Leova, Ștefan Vodă, Orhei, Hâncești, Șoldănești, Ungheni, dar și în municipiul Chișinău.

În Republica Moldova este în vigoare Codul Galben de secetă hidrologică până pe 10 aprilie.

În condiţii de vânt şi umiditate redusă, focul se poate răspândi pe spaţii extinse și poate prezenta pericol pentru sectorul forestier și animalele sălbatice, dar și pentru imobilele aflate în preajma incendiilor.  

Pompieri și salvatori  - Sputnik Moldova
Societate
Nemaipomenit: Ce au făcut salvatorii în casele unor oameni din sate – Video

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în raportul pentru ultimele 24 de ore, în localitatea Moscovei, din raionul Cahul, focul a mistuit 25 de hectare de teren, iar la Leova - aproape 23 de hectare de iarbă.

Incendii de vegetație au fost înregistrate și în satul Butuceni, raionul Orhei, unde focul a nimicit 10 hectare de teren.

Câte 10 hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări în localitatea Fundul Galbenei, Hâncești, dar și în satul Palanca, din raionul Ștefan Vodă.

La Șoldănești focul a mistuit aproape 5 hectare de iarbă, iar la Cornești, Ungheni, incendiile de vegetație au distrus alte 10 hectare de teren. 

IGSU „atenționează repetat cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu aprindă vegetația uscată”. În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Fluxul de știri
0