Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițerii de protecție și-au donat salariul pentru o zi în sprjinul lucrătorilor medicali

© Sputnik / Miroslav RotariЧемпионат мира "Телохранитель-2017"
Чемпионат мира Телохранитель-2017  - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii de protecție au donat peste 200 de mii de lei în scopul susținerii lucrătorilor medicali ce se află în „linia întâi” de combatere a coronavirusului.

Igor Dodon la aniversarea SPPS - Sputnik Moldova
Politică
Serviciul de Protecție și Pază de Stat a marcat 28 de ani de la înființare – Foto
CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Ofițerii Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) și-au donat salariul pentru o zi de muncă în scopul susținerii lucrătorilor medicali care tratează pacienții confirmați cu COVID-19.

În total, ofițerii de protecție au donat suma de 206,6 mii de lei. Banii au fost transferați pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, potrivit SPPS.

Precizăm că numărul celor bolnavi de COVID-19 era de 423 de persoane în dimineața de 2 aprilie, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Trăim timpurile când toate gândurile și solidaritatea noastră se îndreaptă către toți cei aflați în dificultate, inclusiv către cei care își pun viața în pericol în lupta pentru combaterea virusului de tip nou COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat al Republicii Moldova, creat la 27 ianuarie 1992, este o autoritate specializată în asigurarea protecţiei demnitarilor, subordonată şefului statului.

Serviciul, cu atribuţii în domeniul securităţii statului, este specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova, a demnitarilor străini şi membrilor familiilor lor pe durata şederii în Republica Moldova, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora.

Fluxul de știri
0