Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serviciul de Protecție și Pază de Stat a marcat 28 de ani de la înființare – Foto

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon la aniversarea SPPS
Igor Dodon la aniversarea SPPS - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) aniversează luni, 27 ianuarie, 28 de ani de la înființare. Cu prilejul evenimentului, președintele Igor Dodon a conferit distincții de stat și a înmânat diplome de onoare.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. La ședința solemnă dedicată celei de-a 28 aniversări a SPPS a participat președintele Igor Dodon, reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, corpului diplomatic, foşti conducători și veterani ai Serviciului, precum și alți invitaţi de onoare.

Igor Dodon i-a felicitat pe ofițerii de protecție cu prilejul celei de-a 28-a aniversări a SPPS, iar unor angajați și veterani din cadrul instituției le-a conferit distincții de stat și le-a înmânat diplome de onoare.

„Mă bucur să constat că, în prezent, Serviciul este format din ofițeri și subofițeri bine instruiți, a căror activitate este reglementată de un cadru juridic adecvat. De asemenea, cu satisfacție am remarcat performanțele obținute de angajații SPPS la diverse competiții internaționale”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

În cadrul ședinței festive, directorul SPPS, colonelul Iaroslav Martin, le-a mulțumit colegilor pentru „profesionalism, atitudinea conștiincioasă și devotamentul față de profesie”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În cadrul evenimentului a fost prezentat, în premieră, un film documentar despre  activitatea SPPS pe parcursul celor 28 de ani de activitate.

Din 21 iunie 2019, SPPS se află în subordinea președintelui Republicii Moldova. Șeful statului este în drept să ia decizii în privința acordării protecției demnitarilor de stat, inclusiv asupra pazei sediilor de lucru, reședințelor și obiectivelor de importanţă majoră, precum şi să desemneze conducerea SPPS.

Fluxul de știri
0