Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Directorul OMS: lumea ar fi trebuit să răspundă pandemiei în urmă cu o lună, două

© AFP 2024 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Lumea ar fi trebuit să răspundă la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

BRUXELLES, 27 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Lumea ar fi trebuit să răspundă la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, la Geneva.

„Acest virus este inamicul public numărul unu", a spus Tedros. El a adăugat că oficialii din domeniul sănătăţii cred în continuare că există şanse de a câştiga lupta împotriva virusului.

„Timpul de a acţiona a fost, de fapt, acum o lună, acum două luni... dar credem că încă există şanse. Aceasta este o a doua şansă, pe care nu ar trebui să o risipim şi să facem totul pentru a suprima şi controla acest virus. Aceasta este o responsabilitate pentru noi toţi", a arătat directorul OMS.

OMS avertizează că pandemia de COVID-19 „se accelerează”, infecţiile au trecut de 460.000.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Chicu: Ce se va întâmpla în Moldova dacă cetățenii nu vor executa deciziile autorităților

A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat de Covid-19 pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a doua sută de mii de infectări şi doar patru zile pentru a treia sută de mii. Însă directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că încă este posibil să „schimbăm traiectoria”.

El a cerut ţărilor să adopte testări riguroase şi strategii de urmărire a contactelor.

Tedros a spus că solicitarea pentru ca oamenii să rămână acasă şi alte măsuri de distanţare fizică au fost un mod important de încetinire a răspândirii virusului, dar le-a descris ca fiind „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm”.

"Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite - testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns.", a precizat oficialul OMS.

Fluxul de știri
0