Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Bolnavii de COVID-19 din regiunea transnistreană ar putea fi tratați la Chișinău - Detalii

© REUTERS / Benoit TessierCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Pacienții bolnavi de Covid-19 din regiunea transnistreană care sunt în stare gravă, ar putea fi aduși la Chișinău. Despre această inițiativă a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că a solicitat implicarea reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății în procesul de monitorizare a condițiilor de tratament pentru locuitorii din regiunea transnistreană, care sunt infectați de COVID-19.

Oficialul susține că ar fi mai bine ca bolnavii în stare gravă din stânga Nistrului să fie internați în instituțiile medicale din Chișinău.

’’Ne-am gândit să avem o abordare ca și în Chișinău, astfel încât persoanele care sunt în stare gravă să fie referite la Spitalul Clinic Republican sau la Spitalul de Medicină Urgentă din Chișinău. Sperăm să reușim să coordonăm și acest aspect’’, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

În prezent, în regiunea transnistreană sunt 31 de pacienți contaminați cu COVID-19. Până acum, doi oameni au murit în stânga Nistrului. Este vorba despre o persoană de la Tiraspol și alta din Slobozia.

Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Societate
Informații actualizate despre persoanele infectate cu COVID-19 în Republica Moldova

În toată Republica Moldova, la această oră, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus rămâne 423. 170 de cazuri se înregistrează în Chișinău, iar 50 de persoane infectate sunt din raionul Ștefan Vodă.

Urmează Soroca cu 41 de cazuri, Hâncești - cu 27, Cahul - cu 20 de cazuri, la Ialoveni sunt 18 bolnavi, la Sângerei - 10, la Căușeni - 8, la Anenii Noi - 7, iar la Orhei - 6. La Râșcani și Bălți sunt 5 cazuri, iar la Taraclia - 4 cazuri.

Câte 3 bolnavi sunt la Nisporeni și Briceni, câte 2 la Cantemir, Florești, Strășeni, Cimișlia, iar câte un caz sunt la Basarabeasca, Călărași, Dubăsari, Leova, Telenești, Fălești și Vulcănești. În regiunea transnistreană sunt înregistrate 31 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Fluxul de știri
0