Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cvorumul nu a fost întrunit: Fracțiunile PSRM și PDM au lipsit de la ședința Parlamentului

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Parlamentului programată pentru astăzi nu a avut loc din lipsă de cvorum. De la ședință au lipsit deputații din fracțiunea PSRM și PDM.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Ședința Parlamentului programată pentru astăzi nu a avut loc pentru că nu a fost întrunit cvorumul legal. Fracțiunile PSRM și PDM au lipsit de la ședință.

Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu merge astăzi în Parlament: Iată ce le va prezenta premierul deputaților

Pe ordinea de zi a fost inclus doar un singur subiect: Angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pentru un proiect de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative. 

Lipsa cvorumului a stârnit un val de nemulțumiri din partea opoziției. În timp ce premierul Ion Chicu prezenta în fața presei ce presupune asumarea răspunderii pentru pachetul anticriză, un deputat din partea fracțiunii PAS a întrerupt discursul premierului și i-a cerut explicații în legătură cu situația creată în Parlament. 

Ion Chicu a fost nevoit să-și întrerupă discursul și să plece de la tribună fără să-i dea vreo replică deputatului. 

Amintim că astăzi în Parlament premierul Chicu urma să prezinte decizia Guvernului privind asumarea răspunderii asupra unui proiect de lege care prevede măsuri suplimentare de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență.

Fluxul de știri
0