Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date de la frontieră: Iată câți moldoveni au revenit acasă timp de 24 de ore

© Photo : Serviciul VamalVama temporară ”Palanca”
Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii continua să vină acasă. Dintre cei peste două mii de oameni care au ajuns în țară în ultimele 24 de ore, doi aveau stare febrilă și au fost spitalizați.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 3.075 de persoane, dintre care 2.145 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Alți 70 de moldoveni au fost testați pozitiv cu COVID-19, o persoană a murit

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română- 1.259, iar la posturile de la hotarul cu Ucraina s-au înregistrat 484 de persoane. 47 de cetățeni moldoveni au venit în țară prin punctul de trecere Otaci, după ce au fost repatriați din Federația Rusă.

În plus, 402 cetățeni au venit în Moldova cu ajutorul curselor charter din Franța. Doi pasageri au prezentat stare febrilă și imediat a fost anunțat Serviciul de Urgență112. Ambii au fost transportați la spital.

Forțele de ordine au depistat că un conductor auto a încălcat regimul zonei de frontieră, iar altul a comis abateri privind folosirea vinietelor.

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 133 de apeluri.

Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Автомобиль с медицинским оборудованием, предназначенным для отправки в Италию для борьбы с вирусом COVID-19, во время погрузки в военно-транспортный самолет ВКС России Ил-76 МД - Sputnik Moldova
Medicii ruși înființează un spital în Bergamo pentru pacienții cu COVID-19

În prezent, în Moldova sunt înregistrate 423 de cazuri cu coronavirus. Poliția de Forntieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19.

În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 17 martie, este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0