Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizări de la Igor Dodon: Când va fi deschis centrul de triere de la Moldexpo

© Photo : Facebook / Igor DodonОбустройство карантинного центра на территории "Молдэкспо"
Обустройство карантинного центра на территории Молдэкспо - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării Igor Dodon a precizat că de mâine va fi deschis centrul de triere de la Moldexpo pentru persoanele suspecte de COVID-19.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Centrul de triere de la Moldexpo va fi funcțional de mâine. Informația a fost comunicată de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19. El a dat asigurări că locuri în spitale sunt suficiente, dar odată cu deschiderea centrului de la Moldexpo spitalele vor fi eliberate de persoanele suspecte de COVID-19, iar spitalele vor fi exclusiv pentru tratarea pacienților. 

Сотрудник обувной компании делает маски для пожертвования больницам во время пандемии коронавируса  - Sputnik Moldova
Alte 82 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, o persoană a murit

”În Chișinău la moment avem 196 de persoane care sunt plasate în spitale, sunt suficiente locuri. Putem interna aproape 1000 de persoane în Chișinău, dar începând cu ziua de mâine va fi activat centrul de triere de la Moldexpo care va avea capacitatea la prima etapă de 300–400 de persoane și poate fi sporită până la câteva mii. Acest centru de triere va fi foarte importat, va permite deblocarea spitalelor unde acum sunt nu doar cei care au nevoie de tratament, dar și persoanele suspecte”, a precizat Igor Dodon. 

În țara noastră au mai fost confirmate astăzi alte 82 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Bilanțul a ajuns la 505 cazuri. Vindecate au fost 23 de persoane, iar șase persoane au decedat, două fiind din regiunea transnistreană. 

Fluxul de știri
0