Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte 82 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, o persoană a murit

© AFP 2024 / MARIO TAMAСотрудник обувной компании делает маски для пожертвования больницам во время пандемии коронавируса
Сотрудник обувной компании делает маски для пожертвования больницам во время пандемии коронавируса  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția epidemiei de coronavirus în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Alte 82 de cazuri confirmate de COVID-19 în Republica Moldova. Din păcate, a mai fost înregistrat un deces.

Coronavirus în Franța - Sputnik Moldova
COVID-19 România: 278 de cazuri noi, 2.738 persoane infectate - iată câți s-au vindecat

Bilanțul a ajuns astfel la 505 persoane infectate. În ultimele 24 de ore au fost testate 332 de persoane. Informațiile au fost prezentate de Viorica Dumbrăveanu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

”Cinci cazuri de import. Două cazuri din Franța, un caz din Marea Britanie și unul din Ucraina. În acest caz statutul se determină. Este clar că a venit prin Dubai, dar urmează să se determine din ce țară vine persoana. 77 de cazuri sunt locale. Este vorba de Soroca, Chișinău, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul, Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni Telenești și regiunea din stânga Nistrului”, a preciza Viorica Dumbrăveanu. 

Potrivit ministrului Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, persoana care a murit este o femeie în vârstă de 43 de ani. 

”Persoana decedată este din 1977, a decedat în cadrul unei instituții medicale din municipiul Chișinău pentru pacienți gravi și vreau să menționez că pe lângă COVID-19 doamna suferea și de alte maladii”, a declarat Dubrăveanu. 

În țara noastră au mai fost înregistrate alte cinci cazuri de deces din cauza COVID-19, inclusiv două cazuri în regiunea transnistreană.

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0