Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Opinie: Trump este cel mai interesat de a purta negocieri în domeniul petrolier

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat negocieri cu Rusia și Arabia Saudită privind producția de petrol. În Studioul Radio Sputnik, analistul politic Vladimir Șapovalov a spus ce crede el despre această situație.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. SUA, Rusia și Arabia Saudită vor discuta despre creșterea prețurilor mondiale la petrol pentru a sprijini industria petrolieră, a declarat președintele SUA, Donald Trump.

”Ei (Federația Rusă și Arabia Saudită - ed.) intenționează să se reunească, cu toții intenționăm să ne reunim pentru a evalua ce putem face. Pentru că nu doriți să pierdeți industria petrolului. Acestea sunt mii și mii de locuri de muncă", anunță președintele american, citat de RIA Novosti.

El a recunoscut că prețurile mici ala petrol, pe de o parte, ajută companiile aeriene americane, iar, pe de altă parte, dăunează industriei petroliere americane.

Ванкорское нефтегазовое месторождение в Красноярском крае - Sputnik Moldova
Va rezista oare piața? Norvegia vrea să crească producția de petrol - detalii

Potrivit lui Trump, el a avut o „conversație bună” cu președintele rus, Vladimir Putin, și prințul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

În studioul Radio Sputnik, politologul și directorul adjunct al Institutului de Istorie și Politică al Universității Pedagogice de Stat din Moscova, Vladimir Șapovalov, și-a exprimat părerea că Statele Unite sunt partea cea mai afectată în această situație.

”În prezent, există trei jucători principali pe piața petrolului: Rusia, Arabia Saudită, care reprezintă OPEC, și Statele Unite cu complexul său petrolier. Prin urmare, negocierile dintre cei mai mari trei producători de petrol pentru a face fața diminuării drastice a prețurilor, reprezintă un pas logic. De fapt, Trump le-a început deja. Industria petrolului american este principalul perdant în procesul de scădere a prețurilor petrolului, deoarece costul petrolului american este mult mai mare decât costul petrolului rus și saudit. În cazul unei scăderi ulterioare a prețurilor sau a unei tendințe constante de menținere a prețurilor scăzute, o parte semnificativă a industriei petroliere americane va intra în faliment - acest lucru se întâmplă deja. Prin urmare, Trump este interesat să mențină prețurile petrolului la un nivel suficient de ridicat", a declarat Vladimir Shapovalov.

În opinia sa, negocierile în privința prețului la petrol în formatul Rusia - Arabia Saudită - SUA sunt destul de posibile.

”Rusia este întotdeauna deschisă procesului de negociere, iar faptul că a avut loc deja o conversație telefonică între președinții Rusiei și Statelor Unite indică faptul că procesul de negociere este posibil. Un format trilateral este posibil, există un precedent pentru crearea platformei OPEC+, care tocmai și-a finalizat perioada de funcționare. Prin urmare, cred că Trump va fi inițiatorul acestor negocieri", a declarat Vladimir Șapovalov.

În data de 6 martie, țările OPEC+ nu au putut ajunge la o înțelegere de modificare a parametrilor acordurilor privind reducerea producției de petrol sau extinderea acestora. Rusia și-a propus să mențină condițiile existente, iar Arabia Saudită - să reducă și mai mult producția de petrol. Drept urmare, de la 1 aprilie, restricțiile privind volumul de producție în țările membre ale fostei alianțe nu mai există.

Fluxul de știri
0