Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu, despre carantina instituită în trei localități din țară

Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat că autoritățile au decis să instituie carantină în municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani în contextul creșterii numărului de contaminări.

CHIȘINĂU, 1 april - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că în alte trei localități din țară a fost instituită carantină. Acest lucru a fost necesar pentru că există un risc major de răspândire a coronavirului. 

”Am decis să instituim carantină în municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani. Avem informație că apar noi cazuri în aceste localități de aceia instituirea acestui regim este absolut necesar și rugăm populația din aceste localități să manifeste înțelegere, să coopereze cu autoritățile statului”, a precizat premierul Ion Chicu. 

Astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că au fost confirmate alte 70 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la 423 de persoane infectate.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Alți 70 de moldoveni au fost testați pozitiv cu COVID-19, o persoană a murit

În ultimele 24 de ore au fost testate 329 de persoane. La fel, a fost anunțat încă un deces în regiunea transnistreană. 

În Republica Moldova au mai fost înregistrate anterior alte patru cazuri de deces din cauza COVID-19, inclusiv un caz în regiunea transnistreană.

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. Totodată, Parlamentul a instituit stare de urgență până în data de 15 mai. În Moldova a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0