Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sectorul turismului, cel mai afectat de COVID-19: Soluții pentru redresarea industriei

© Photo : Igor VzorovБендерская крепость
Бендерская крепость - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Turismului (OMT) lansează campania „Healing Solutions Tourism Challenge”, care are scopul de a crea soluții inovatoare ce ar putea contribui la redresarea rapidă a industriei.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
COVID-19 ar putea declanșa o criză economică la nivel mondial: efectele asupra Moldovei
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Sectorul mondial al turismului a fost primul cel mai dur afectat de epidemia cauzată de COVID-19, iar milioane de locuri de muncă riscă să fie închise după ce companiile din domeniu s-au văzut nevoite să-și sisteze activitatea.

Pentru a face față provocării fără precedent, Organizația Mondială a Turismului (OMT), agenție din cadrul Organizației Națiunilor Unite, lansează campania „Healing Solutions Tourism Challenge”, care constă într-un apel adresat startup-urilor, dezvoltatorilor și antreprenorilor IT de a crea soluții inovatoare ce ar putea contribui la redresarea rapidă a industriei.

„După ce timp de 10 ani a înregistrat o creștere continuă, industria turismului este prima care a primit lovitura economică cauzată de epidemia COVID-19. Pentru a diminua efectele, dar și a oferi soluții de redresare imediată, Agenția de Investiții alături de partenerii săi își raliază eforturile la apelul global lansat de Organizația Mondială a Turismului", a declara director general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc 

La campania OMT se pot înscrie startup-urile, antreprenorii IT și creatorii de soluții inovatoare din întreaga lume, care au idei și proiecte gata de a fi implementate, ce pot contracara efectele epidemiei de COVID-19 asupra sectorului turismului. Acestea pot include diferite metode, procese, inițiative cu impact social, aplicații, soluții tehnice existente, dar și inovatoare.

Cei care doresc să participe, trebuie să vină cu inițiative care îndeplinesc următoarele criterii:

  • Să fie inovative și să ofere soluții cu valoare adăugată;
  • Să fie testate anterior și să aibă un plan de afaceri;
  • Să fie accelerate înainte de data depunerii dosarului;
  • Să aibă potențial de a fi aplicate în multe țări.

Înscrierile vor fi deschise până pe 15 aprilie 2020, dată limită pentru depunerea dosarelor la OMT. 

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Cinci măsuri care vin să sprijine cetățenii în această perioadă dificilă

Ideile selectate vor fi anunțate public pe 20 aprilie 2020, fiind invitate să își prezinte soluțiile inovatoarea în fața a 150 de reprezentanți ai guvernelor țărilor membre, iar următorii pași spre implementare vor fi lansați după 25 aprilie 2020.

Inițiativa OMT urmărește scopul de a diminua impactul devastator cauzat de pandemie, prin plasarea sectorului turismului în centrul eforturilor de recuperare economică, și prin crearea unei platforme de comunicare între guvernele țărilor membre și mediul privat pentru a susține colaborarea și solidaritatea internațională.

Fluxul de știri
0