Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul ’’Prima Casă’’, mai accesibil - vezi ce modificări s-au avizat la lege

© Sputnik / Miroslav RotariДом
Дом - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Persoanele care au deja în posesie un imobil sau un credit ipotecar vor putea beneficia în continuare de programul guvernamental ’’Prima Casă’’. Guvernul a avizat astăzi pozitiv mai multe modificări la legea acestui program.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Cabinetul de miniștri a venit cu mai multe modificări la Legea privind Programul de Stat "Prima Casă".

Astfel, cei care au deja un imobil în posesie, dar spațiul locuibil nu depășește nouă metri pătrați de persoană vor putea deja să-și cumpere locuințe prin Programul ’’Prima Casă’’.

Жилой квартал - Sputnik Moldova
COVID-19 nu-i împiedică pe oameni să cumpere apartamente: Ce se întâmplă cu prețurile

Totodată, vor fi eligibili și cei care au accesate credite ipotecare la bănci până la lansarea Programului ’’Prima Casă’’.

Documentul mai prevede reducerea contribuției iniţiale de la 10 la 5 la procente. Printre alte modificări se numără și majorarea plafonului vârstei de eligibilitate - de la 45 la 50 de ani.

Scopul inițiativei este de a oferi posibilitate mai multor cetățeni să beneficieze de acest program și să-și poată procura locuințe în condiții avantajoase.

Autoritățile speră că, în acest mod, vor reduce numărul persoanelor care migrează, iar oameni vor rămâne să muncească acasă.

Programul "Prima Casă" a fost lansat în martie 2018. Până acum, 4 205 tineri sau familii tinere și-au cumpărat locuințe. Din numărul total, aproape patru mii de locuințe sunt în zonele urbane, iar peste 200 de case sunt în zonele rurale.  Vârsta medie a solicitanților este de 31 ani, iar suprafața medie a locuințelor este de 59,99 m2.

Fluxul de știri
0