Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 nu-i împiedică pe oameni să cumpere apartamente: Ce se întâmplă cu prețurile

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой квартал
Жилой квартал - Sputnik Moldova
Abonare
Mulți moldoveni se așteptau ca locuințele să se ieftinească în această perioadă, din cauza panicii create de cronavirus. Experții imobiliari spun însă că, deocamdată, nu sunt motive să fie redus prețul. Paradoxal, dar cererea nu a scăzut, ci dimpotrivă - a crescut.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Coronavirus a provocat panică și tensiune în Republica Moldova, iar multe companii imobiliare au renunțat parțial la promovări și vânzări de apartamente. Altele, din contra, au gândit noi strategii pentru a atrage cumpărătorii.

Directorul marketing la o firmă imobiliară din Capitală, Iulia Herța a declarat pentru Sputnik Moldova că numărul persoanelor care accesează site-ul companiei unde sunt publicate locuințele expuse spre vânzare a crescut cu 15 la sută.

”În această perioadă, de fapt, au venit în țară mulți conaționali de-ai noștri de peste hotare. Deși pare straniu, dar numărul celor care caută apartamente nu a scăzut. Ne bucurăm că acum că oamenii au timp să analizeze atent locuințele, să ne pună multe întrebări și se documentează atent mai ales cu privire la aspectele ce țin de credite și modalitățile prin care urmează să procure apartamentul”, a menționat Iulia Herța.

Asta chiar dacă, în perioada carantinei, oamenii mai nu vor să iasă din case și să meargă să vadă locuințele cu proprii ochi. Directorul de marketing al companiei imobiliare susține că, în aceste condiții, agenții de vânzări le vin în ajutor.

© Photo : Arhivă personalăIulia Herța, director marketing companie imobiliară
COVID-19 nu-i împiedică pe oameni să cumpere apartamente: Ce se întâmplă cu prețurile - Sputnik Moldova
Iulia Herța, director marketing companie imobiliară
”Agenții noștri au început să facă prezentări la apartamente online. Merg cu telefonul mobil în locuințe, iar oamenii pot cere să le fie arătat fiecare colțișor din apartament, să pună multe întrebări și doar atunci când decid că vor să cumpere locuința, vin să-l vadă direct. Această metodă nu am practicat-o până acum, dar este destul de apreciată de clienții noștri”, menționează directorul marketing al companiei.

Iulia Herța mai spune că prețurile la apartamente nu au scăzut, iar, deocamdată, proprietarii nici nu planifică să-l reducă.

”Apartamentele își mențin valoarea. Nu știm cât se va menține această situație, dar proprietarii speră că va trece coronavirusul curând și lucrurile vor reveni la normal. Prețurile nu au cum să scadă pentru că este cerere din partea clienților și mai ales au fost făcute investiții mari, iar proprietarii trebuie să-și întoarcă cheltuielile”, a mai spus Iulia.

În același timp, experții susțin că a scăzut puțin cererea pentru chirii, dar și prețul acestora cu aproximativ 10 la sută.

Specialiștii menționează că motivul este criza creată de COVID-19, dar și faptul că situația se repetă în fiecare primăvară, mai ales că studenții nu mai caută locuințe la sfârșitul anului de studii și, în perioada sărbătorilor, puțini sunt cei care vor să-și schimbe chiria.

Fluxul de știri
0