Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Educației: Cum se vor desfășura examenele pentru elevi în acest an

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaИгорь Шаров Igor Șarov
Игорь Шаров Igor Șarov - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a susținut un briefing de presă și a vorbit despre felul în care se vor desfășura în acest an examenele pentru elevi.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Igor Șarov a declarat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării examinează mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor în 2020. Acestea vor fi aplicate în funcție de evoluția situației epidemiologice. Oficialul a venit în context cu un apel pentru elevi. 

”Știm că vă este dor de colegi, dar acum trebui să avem grijă de starea noastră emoțională și fizică. Este mai complicat pentru absolvenții care trebuie să suțină examene. Ministerul va examina mai multe scenarii privind organizarea examenelor și îl va aplica pe cel mai potrivit. Este cert că trebuie să vă pregătiți”, a declarat Igor Șarov.  

Ministrul Educației a venit cu un mesaj în acest sens și pentru profesori.

”În perioada dată vom sta acasă, dar nu vom sta pe loc! Ne adaptăm noilor condiții. Nu vă necăjiți în cazul în care nu le reușiți pe toate. Curriculumul școlar își propune integrarea în viața activă și rezolvarea problemelor în diferite contexte. Recuperarea se va produce chiar dacă nu reușim totul acum. Lecțiile pot fi recuperate ușor și oricând, sănătatea – nu”, a declarat oficialul.

Ministrul le-a solicitat managerilor instituțiilor de învățământ să nu facă presiuni asupra educatorilor, învățătorilor și profesorilor, iar cadrelor didactice să asigure implementarea curriculumului fără a face excese de sarcini suplimentare, teme pentru acasă, activități care ar presupune aflarea elevilor foarte mult timp în fața calculatoarelor.

000 - Sputnik Moldova
Societate
Lecții online: Elevii au orar, primesc calificative, iar absențele sunt înregistrate
În prezent, în toate cele 1232 de unități școlare a fost organizat învățământ de la distanță, iar aproape 93% din numărul total al cadrelor didactice și al elevilor din învățământul general participă la acest proces. 

Igor Șarov a mai declarat că în prezent se caută soluții pentru a asigura accesul la învățământ de la distanță pentru elevii care nu au calculatoare și internet.

Ministrul Educației va asigura organizarea asistenței psihologice la nivel național pentru elevi, profesori și părinți prin intermediul Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică și al serviciilor raionale de asistență psihopedagogică.

Fluxul de știri
0