Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când va primi pacienți centrul de triere de la Moldexpo: Răspunsul ministrului Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat când va deveni funcțional centrul de triere de la Moldexpo.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecție Sociale a declarat în cadrul briefingului din această dimineață că centrul de triere de la Moldexpo ar putea primi pacienți deja în câteva zile. 

”Astăzi, în cadrul Comisiei Situații Excepționale va fi aprobat cadrul normativ pentru organizarea și funcționarea acestui centru. Lucrările pentru organizare sunt în derulare și sperăm ca până la finele săptămânii acest centru să fie funcțional. Reiterez, vrem să asigurăm trierea persoanelor de către specialiști, astfel încât să mai descărcăm instituțiile spitalicești”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Oficialul a precizat că, la etapa inițială, persoanele suspecte de coronavirus nu sunt internate în spitale. 

Корзина с покупками в супермаркете - Sputnik Moldova
Pericolul nevăzut: Cum să dezinfectezi produsele cumpărate pentru a te feri de coronavirus

”Examinăm absolut toate posibilitățile, astfel încât sistemul să fie pregătit pentru orice situație care poate avea loc în Republica Moldova”, a precizat ministrul Sănătății. 

Viorica Dumbrăveanu le-a mulțumit cetățenilor care s-au responsabilizat și respectă măsurile de protecție, precum și agenților economici care oferă suport sistemului medical prin măsuri concrete. 

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne deocamdată 298. Până în prezent, în Moldova au fost tratate de coronavirus 18 persoane, iar două bolnave au decedat. 

Fluxul de știri
0