Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o persoană a decedat din cauza COVID-19 și 55 de cazuri noi de infecție

© AFP 2024 / MARCO BERTORELLOМедработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы
Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Abonare
Noul coronavirus a mai luat viața unei persoane din țara noastră. Informația a fost comunicată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, numărul deceselor în țara noastră se ridică la patru.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Încă o persoană a decedat din cauza COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la patru persoane decedate din cauza coronavirusului, una dintre acestea fiind din regiunea transnistreană. Totodată, Viorica Dumbrăveanu a informat că după procesarea a 280 teste, astăzi au fost confirmate 55 de cazuri noi de COVID-19. Astfel bilanțul a ajuns la 353 de persoane infectate.

Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
O angajată dintr-o unitate militară, bolnavă de COVID-19. Care e starea ei de sănătate

Ministrul a precizat că bărbat care a decedat astăzi a fost internat anterior la spitalul din Edineț, dar care este originar din alt raion. Informația a fost comunicată de ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

Atunci când au fost prelevate probele, pentru că exista suspiciune la COVID-19, a fost ascunsă infomația că el a fost în contact cu anumite persoane. Acestă persoană a intrat în contact cu un număr impunător de persoane, inclusiv cu lucători medicali”, a precizat Dumbrăbeanu. 

Ministul Sănătății, Muncii și Potecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a explicat de ce aceasă persoană cu COVID-19 a rămas internată în spitalul din Edineț și nu a fos transportată la Chișinău. 

”După ce s-a adresat la medic și i-au fost făcute investigațiile medicale, persoana și-a pierdut cunoștința. Medicii au luat decizia că nu este posibil să fie realizată transportarea acestuia la un spital specializat strategic care este determinat actualmente. A rămas izolat, de unul singur, până să vină probele, dar cu regret, până când au fost procesate, am aflat că persoana este decedată”, a mai precizat Dumbrăveanu. 

Acum se evaluiază cercul de persoane cu care bărbatul a interacționat, inclusiv și angajații medicali. Anterior, o femeie care contractase coronavirusul a decedat în data de 18 martie, iar o persoană din sistemul medical s-a stins din viață în data de 27 martie. Ambele femeii sufereau de mai multe boli cronice.

Amintim că presa a scris despre decesul unei femeie de 55 de ani din Tiraspol, aceasta fiind testată pozitiv cu COVID-19.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a declarat în cadrul conferinței de presă că a aflat despre acest caz din regiunea transnistreană din surse neoficiale. Ulterior, după ce a luat legătura cu autoritățile spitalicești din regiune, a fost confirmat decesul care a avut loc pe 29 martie. Astfel, în țara noastră au decedat deja patru persoane confirmate cu COVID-19.

O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, iar o persoană din sistemul medical s-a stins din viață în data pe 27 martie. Ambele femeii sufereau de mai multe boli cronice.

Fluxul de știri
0