Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O angajată dintr-o unitate militară, bolnavă de COVID-19. Care e starea ei de sănătate

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Abonare
În ciuda măsurilor sporite de protecție împotriva COVID-19, o angajată dintr-o unitate militară s-a îmbolnăvit. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, de către ministrul Apărării, Alexandru Pânzari.
O angajată dintr-o unitate militară, bolnavă de COVID-19. Care e starea ei de sănătate

O angajată dintr-o unitate militară s-a îmbolnăvit de COVID-19, chiar dacă a purtat echipamentele de protecție împotriva virusului. Din fericire, pacienta are simptome ușoare și își va reveni repede, potrivit prognozelor medicilor.

”Este o doamnă responsabilă. Cunoaște măsurile de protecție. Purta echipamentele de protecție necesare. Nu are simptome grave. Starea ei de sănătate este relativ bună. Persoanele care au interacționat cu pacienta sunt izolate și monitorizate. Am organizat toate măsurile pentru a împiedica răspândirea infecției în unitatea militară”, ne-a relatat Alexandru Pânzari.

În toate unitățile militare din țară a fost instituit un regim de carantină. Angajații civili au dreptul să intre pe aceste teritorii doar după ce sunt examinați minuțios de către medici.

”În fiecare unitate militară avem câte un medic care examinează starea de sănătate a angajaților la intrare și ieșire. Sunt chestionați dacă nu au interacționat cu persoane revenite de peste hotare”, a precizat Alexandru Pânzari.

Militarii au ieșit în stradă la începutul săptămânii trecute pentru a ajuta autoritățile statului să combată răspândirea coronavirusului de tip nou pe teritoriul țării. Aceștia au transportat personalul medical la instituțiile medicale și au monitorizat dacă cetățenii, inclusiv cei reveniți de peste hotare, respectă interdicțiile impuse de autorități în perioada stării de urgență. Despre acțiunile desfășurate de Armata Națională în acest scop aflați din emisiunea ”ATITUDINI”, de la ministrul Apărării, Alexandru Pânzari.

Fluxul de știri
0