Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune președintele despre revenirea moldovenilor din afara țării

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care activează în baza patentei individuale de întreprinzător nu vor trebui să actite patenta pe perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 au fost discutate mai multe subiecte, inclusiv informația despre răspândirea în țară a virusului COVID-19. Totodată, au fost anunțate noi măsuri de susținere a cetățenilor și oamenilor de afaceri.

Несовершеннолетний, отбывающий наказание, показывает одну из сделанных им лицевых масок, а также другую, которая будет использоваться против распространения нового коронавируса COVID-19 - Sputnik Moldova
Vești bune: Alți patru pacienți au fost tratați de coronavrus

O decizie importantă anunțată astăzi de președintele țării, Igor Dodon, este ca deținătorii de patentă pentru comerț, care în prezent sunt 8 000, pe perioada sistării activității să nu achite plata pentru patentă, iar perioada de valabilitate a acesteia să fie prelungită.

Un alt subiect important discutat a fost revenirea concetățenilor noștri din afara țării. Șeful statului a relatat că toate deciziile cu privire la diasporă, in special organizarea curselor aeriene charter, sunt luate de către Comisia Situații Excepționale ținându-se cont de asigurarea securității și sănătății cetățenilor Republicii Moldova, iar listele sunt întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

”Am venit cu un apel către persoanele din afara țării care doresc să revină acasă, să se informeze din surse oficiale cu privire la cursele respective pentru a nu cădea în capcana unor șarlatani, speculanți sau chiar politicieni care încearcă să facă show-uri sau business pe acest subiect” a scris Igor Dodon pe Facebook.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 55 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintre care 7 persoane infectate sunt venite de peste hotare (6 din Marea Britanie și o persoană din Austria), celelalte 48 de cazuri sunt cu transmitere locală.

Fluxul de știri
0