Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul Sănătății: Avertizare cu privire la vârful epidemiei de COVID-19 în Rusia

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaМХАТ имени М. Горького в Москве, закрытый в связи c коронавирусом
МХАТ имени М. Горького в Москве, закрытый в связи c коронавирусом - Sputnik Moldova
Abonare
Ca și mulți alți viruși care provoacă afecțiuni respiratorii, coronoavirusul este deosebit de activ în perioada rece a anului.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Rusia se apropie de vârful îmbolnăvirilor cu COVID-19, a declarat pentru RIA Novosti epidemiologul principal angajat prin colaborare la Ministerul rus al Sănătății, Nicolai Briko.

”Deși numărul bolnavilor ar putea să mai crească o anumită perioadă”, a precizat el.

Interlocutorul Agenției este de părere că cifrele vor mai crește timp de câteva zile, după care vor începe să descrească. Acest lucru va fi posibil datorită unor ”măsuri diverse și deosebit de aspre” pe care le iau autoritățile, a menționat el.

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Rusia
Rospotrebnadzor a creat un test de înaltă precizie pentru detectarea COVID-19

Totodată, la fel ca și mulți alți viruși ce cauzează infecții respiratorii, coronoavirusul este deosebit de activ în perioada rece a anului, astfel că în lunile aprilie-mai ar trebui să înceapă descreșterea, a adăugat Briko.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pe 11 martie pandemie de coronavirus de tip nou, care provoacă boala COVID-19. Potrivit ultimelor date ale OMS, în lume au fost înregistrate deja 690 de mii de cazuri de infectare, iar peste 33 de mii de oameni au murit.

Potrivit datelor Universității Johns Hopkins, numărul total al celor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 ar fi de 785 de mii,  peste 37 de mii au murit, iar 165 de mii de pacienți s-au vindecat.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în Italia (peste 11 mii), aceasta fiind urmată de Spania, China, SUA șu Franța

În Rusia au fost confirmate 2337 de persoane infectate cu coronavirus (dintre acestea – 1613 la Moscova). Au murit 17 persoane, iar 121 s-au vindecat. În multe regiuni ale țări este în vigoare regimul de autoizolare, a fost sistat transportul aerian și de cale ferată cu alte țări.

Fluxul de știri
0