Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Regim de autoizolare în Moscova, însă președintele țării și Duma își continuă activitatea

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaГорода России. Москва
Города России. Москва - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Moscovei au dreptul să-și părăsească apartamentul numai în caz de necesitate medicală extremă sau în alte cazuri ce prezintă pericol pentru viața și sănătatea omului.

CHISINAU, 30 mart – Sputnik. Regimul de autoizolare la domiciliu este obligatoriu pentru toți locuitorii capitalei Federației Ruse, indiferent de vârstă, și intră în vigoare astăzi, 30 martie. Anunțul a fost făcut de primarul Serghei Sobianin pe site-ul său.

Dar cei care sunt obligați să meargă la lucru pot să facă acest lucru. De asemenea, este permis de a merge la cumpărături la cel mai apropiat magazin sau farmacie, să plimbi animalele de companie, ieșind cu ele la o depărtare de casă nu mai mare de o sută metri. Și bineînțeles est permis să duci gunoiul la tomberon.

Microscope - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia, preocupată de proximitatea laboratoarelor SUA pentru arme biologice

În zilele următoare, oamenii vor putea ieși în stradă numai în baza unui permis special. El va fi eliberat locuitorilor Moscovei în ordinea care va fi stabilită de Guvernul Moscovei.

Noua regulă nu se extinde asupra transportului personal, de serviciu, cel special și cel de pasageri.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și administrația Kremlinului continuă să muncească în regim obișnuit, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, după anunțarea restricțiilor suplimentare în Moscova din cauza răspândirii coronavirusului.

“Noi muncim conform programului”, a declarat Peskov fiind întrebat dacă nu cumva președintele și administrația țării nu intenționează să treacă la regimul de lucru de la distanță.

Și regimul de lucru al Dumei de Stat rămâne cel vechi. Spre exemplu, pentru marți este stabilită ședința Dumei care are o agendă foarte importantă, a declarat responsabilul de regulament din Duma de Stat Mihail Romanov.

Fluxul de știri
0